Ichiyo School

Ichiyo School

In de dertiger jaren van de vorige eeuw werd de Ichiyo School opgericht door Ichiyo Kasuya en haar broer Meikof Kasuya. De huidige Iemoto is Naohiro Kasuya.

De stijl van deze school is heel natuurlijk en sierlijk en de schikkingen kunnen zowel in een tokonoma als in een modern interieur geplaatst worden. De arrangementen zijn bedoeld om onze gevoelens te prikkelen en om de kijker de ervaring mee te geven hoe mooi, onverwacht en spannend de natuur  is.

De Ichiyo School moedigt persoonlijke invulling aan en vooral het ontwikkelen van de eigen creativiteit en verbeeldingskracht wordt beschouwd als essentieel voor het  ontwerpen van zowel de schikking als de containers.

De Ichiyo School heeft zich gespecialiseerd in het combineren van natuurlijke materialen door gebruik te maken van hun spankracht en gewicht. Men werkt zonder kenzan, komi of draad  om zo te zoeken naar een balans in de vaak vrijstaande en ruimtelijke schikkingen. Rekening houden met de seizoenen en het gebruik van uitsluitend natuurlijk materiaal is een van de kenmerken van deze school.

Uitgebreide informatie over de Ichiyo School vindt u op www.ikebana-ichiyo.nl

Secretariaat:
Janny Schreiber
tel: 06-28687677 
emailadres: ichiyonederland@gmail.com

Meer Ichiyo schikkingen:

© Copyright 2017