Nederlandse Ikebana Vereniging

De Nederlandse Ikebana Vereniging (NIV) werd in 1960 opgericht om het beoefenen van de Japanse bloemschikkunst te stimuleren. Een toenemend aantal gediplomeerde docenten geeft lessen en demonstraties. In Nederland wordt onderwezen volgens de volgende vier stijlen: Ikenobo, Ohara, Sogetsu en Ichiyo.

Iedereen kan lid worden van de NIV. Het lidmaatschap bedraagt €55,– per jaar. U ontvangt dan automatisch vier keer per jaar het Nieuwsbulletin met informatie en foto’s. Bij aanmelding ontvangt u een gereedschapstasje en kunt u tegen gereduceerde ledenprijs deelnemen aan workshops van alle afdelingen.   

De Nederlandse Ikebana Vereniging kent een afdelingenstructuur met de volgende afdelingen: Amsterdam en Noord-Holland, Den Haag, Het Noorden, Het Oosten, Rotterdam, Utrecht en Het Zuiden. Elke afdeling heeft een eigen bestuur en organiseert zelf activiteiten, die gericht zijn op Ikebana – Japans bloemschikken.

Contact bestuur
Wilt u meer informatie over de NIV of met ons in contact treden? Stuurt u dan een e-mail naar nivbestuur@gmail.com

Contact webmaster
Data van workshops en exposities, foto’s van workshops en exposities voor plaatsing op de website kunt u mailen naar niv.webmaster@gmail.com

© Copyright 2017