Nadezomer expositie bij potterij Zaalberg

NADEZOMER EXPOSITIE BIJ POTTERIJ ZAALBERG VAN 24 T/M 27 SEPTEMBER 2020

Herfstexpositie bij Potterij Zaalberg
Potterij Zaalberg is een begrip in de pottenbakkers wereld en bestaat nu al 3 generaties.
Elk voorjaar en najaar organiseert meneer Zaalberg een expositie. Dit voorjaar ging het door Corona niet door, maar dit najaar gingen de deuren, met enige aanpassingen wel weer open.
Irene Kho (Ohara), Geeske Jansen(Ikenobo), Jeroen Vermaas en Jannie Schreiber (beiden Ichiyo) maakten een aantal vazen op voor deze gebeurtenis.
De vazen hadden we kort hiervoor uitgezocht, zodat we in staat waren om materiaal en ideeën op tijd te verzamelen. Heel leuk omdat we elkaar lang niet hadden gezien door Corona en nu weer eens samen konden werken om een aantal schikkingen te maken.
Natuurlijk is het aardewerk het belangrijkst, maar door in een aantal vazen en schalen schikkingen te maken worden de bezoekers extra geïnspireerd en wordt er getoond, wat er allemaal mogelijk is.
De tentoonstelling was 24 t/m 27 september 2020 bij Potterij Zaalberg, Hoge Rijndijk 12, in Zoeterwoude-Rijndijk.
Irene was in contact gekomen met QiranXu, een Chinese kunst-studente die graag een reportage wilde maken van de pottenbakkerij en Ikebana. De bijgevoegde foto’s zijn door haar gemaakt.

De omstandigheden waren in september nog zonder extra beperkingen, wel anderhalve meter afstand en spuitbusjes, waardoor veel liefhebbers zijn komen kijken en blij waren met het gebodene. De schikkers hebben met veel plezier en met inspiratie  kunnen werken, goed elkaar eindelijk weer eens te zien en te spreken.

Foto’s van Herman Zaalberg

 

 

 

 

© Copyright 2017