Foto’s van arrangementen van leden van NIV 60 jaar

FOTO’S VAN ARRANGEMENTEN VAN LEDEN VAN NIV 60 JAAR

Maak een arrangement geïnspireerd  op 60 jaar Nederlandse Ikebana Vereniging. Maak hiervan foto’s en stuur deze per email naar jubileumniv60@gmail.com. Vermeld hierbij de naam van de school en eventueel titel of korte uitleg.

De foto’s plaatsen wijgraag in het NIV septemberbulletin en op de NIVwebsite.

Onderstaande foto’s hebben we reeds ontvangen van leden. De tekst bij de betreffende foto kunt u zien als u naar beneden scrollt onder deze galerij.

1. Jeanine van Leijenhorst, Sogetsu, de takken zijn van de beuk, gevonden in het bos bij lage Vuursche, en de bloemen heten Gloriosa.

2, 3 en 4. Misha Huurman, Sogetsu, 3 foto’s,voorjaar 2020, intelligente lockdown: niet alleen geen workshops meer, maar ook niet naar de kapper! Wanneer kan onze Daruma weer uit twee ogen kijken? Als Covid 19 bedwongen is en wij weer een sociaal leven hebben. Geschikt met: kattenkruid of Cyperus zumula en Gloriosa rothschildiana.

5. Elles Mentz-Worthington, Ichiyo. Deze schikking verbeeldt 60 jaar invloed van de spirituele achtergrond vanuit het Oosten met minder meer en respect voor de natuur, die zich heeft vertakt in de westerse samenleving en cultuuruitingen.

6. Joke Gramser, Sogetsu. NIV in 60 jaar uitgevloeid tot een feest van kleur, lijn, massa en ruimte. Sogetsu opent een nieuw(e) blik creativiteit en innerlijke groei.

7. Wini Douma. Een buitenboordkubari. Het idee om tussen twee takken te schikken komt van de Mami Flower Design school in Japan. Postbode-elastiek houdt de takken bij elkaar. Hier kunnen een horizontale tak en een bloem in gestoken worden. Waarschijnlijk gaat het geheel schuiven. Om dit te voorkomen kan er een spijkertje in geslagen worden of een inkeping in het hout worden gemaakt. Omdat dit zonder kenzan in een ovenschaal kan is het leuk om een dergelijke schikking weg te geven. Deze forsythia-tak heeft wortel geschoten en is na twee maanden naar de tuin gegaan. 

8. Dieneke Walvis, Ohara. De oude tak staat voor 60 jaar. De Hortensia is een Japanse bloem.
De bessen van de Nandina staan voor de huidige en nieuwe leden van de NIV.

© Copyright 2017