Ikebana op de Floriade – 14 april – 9 oktober 2022

IKEBANA OP DE FLORIADE – 14 APRIL – 9 OKTOBER 2022

IMPRESSIE VAN DE FLORIADE IN DE FOTOGALERIJ.

 

 

 

De Floriade – Expo is dit jaar in Almere. Onder leiding van het ministerie van Landbouw uit Japan zullen alle scholen: Ikenobo, Sogetsu, Ohara en Ichiyo, Ikebana Nederland, NIV en Ikebana International hier aan mee werken. Het is een mooie uitdaging om Ikebana uit te kunnen dragen op zo’n groot evenement. De eerste stappen zijn genomen om te kijken hoe we dit op goede wijze kunnen doen.

 

 

 

Sogetsu ikebana op de Floriade Almere

Ikebanisten van Sogetsu Branch Nederland exposeren van 24  juni t/m 17 augustus 2022 hun kunstwerken in het Japan paviljoen op de Floriade in Almere.

Ikebana is een Japanse bloemschikkunst die al eeuwenlang wordt beoefend.
Sogetsu ikebana biedt veel mogelijkheden voor individuele vormgeving. Originaliteit en creativiteit maar ook de harmonie tussen de diverse materialen, de eenvoud, de asymmetrie maken onderdeel uit van de schikkingen.  Ook het gevoel voor de natuur en de vergankelijkheid komen in ikebana  sterk tot uitdrukking, waarbij zowel natuurlijke als niet-natuurlijke materialen gebruikt kunnen worden.
De getoonde kunstwerken geven op artistieke wijze vorm aan het thema van de Floriade
‘Growing Green Cities’.
Meer informatie en een impressie van eerdere kunstwerken vindt u op www.sogetsubranchnederland.nl.

Ohara Chapter Nederland sluit de laatste 2 maanden van de Floriade af met een expositie van 19 augustus t/m 9 oktober 2022.

Informatie over de Floriade, routebeschrijving en entree vindt u op www.floriade.com.
De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 19.00 uur.

© Copyright 2017