afdeling “Het Oosten” Sogetsu Workshop, o.l.v. Alie Bos Praamstra

AFDELING “HET OOSTEN” SOGETSU WORKSHOP O.L.V. ALIE BOS PRAAMSTRA

Thema: Lesboek 4 les 13, Dried or Colored Materials en
Lesboek 5 les 7 Composition Using Unconventional Materials

Het is begin februari. De natuur is nog in winterslaap. De meeste bomen zijn kaal en de mooie herfstkleuren zijn verdwenen. Een mooie gelegenheid om met iets kleurrijks gaan werken.
Voor deze workshop heb mij laten inspireren door architect en civiel ingenieur Santiago Calatrava.
Hij is in Valencia geboren en afgestudeerd en verantwoordelijk voor bekende bezienswaardigheden in Valencia, bijvoorbeeld L ‘Agora. Dit gebouw is aan de buitenzijde geheel bekleed met opvallende blauwe mozaïek.
Over de hele wereld zijn gebouwen, bruggen en stations van zijn hand te vinden. In Nederland zijn werken van hem te vinden zoals drie bruggen in de gemeente Haarlemmermeer en in België het beroemde station van Luik.

Materialen

  • Stomerij kleerhangers
  • Rubberen tegeldragers
  • Rood en blauwgeverfde Aspidistra en fijn Anthurium blad
  • Naar keuze geverfd verpakkingsmateriaal van karton, houten kralen en wol.

Werkwijze

De hangers kunnen eenvoudig in z’n geheel worden verbogen tot een object, of eerst uit elkaar gehaald d.m.v. een tangetje. De haakjes zijn met een ijzerzaagje eenvoudig af te zagen. Maak met de priem een gat in de tegeldrager en steek het uiteinde van het hangertje in het gat. Gebruik hiervoor het meegebrachte werkplankje. Verbuig het geheel zo dat het stabiel blijft staan. Vervolgens het blad verwerken. Voor de bevestiging kunnen nietjes of dubbelzijdig plakband worden gebruikt. Gebruik een stukje wol, verpakkingsmateriaal of een kraaltje om meer diepte te creëren. Afgezien van het blad is het niet nodig om al het materiaal te gebruiken!

 

© Copyright 2017