Afdeling Het Noorden, afsluiting van het seizoen

AFDELING HET NOORDEN, AFSLUITING VAN HET SEIZOEN

Met de uitnodiging voor deze bijeenkomst op 30 mei 2015 kregen we van het bestuur de opdracht voor deze workshop: het maken van een schikking naar keuze naar aanleiding van een haiku, met materiaal uit de tuin en de berm. Als voorbeeld werd een aantal haiku meegegeven, maar een zelf gezochte of gemaakte haiku was ook zeer welkom.

We waren welkom in het Kunstcentrum “De Oude School” in Midwolde, een klein dorp, gelegen naast Leek in de provincie Groningen. De tuin rondom het gebouw met een rijkdom aan planten, bekende en zeer onbekende en zeldzame plantensoorten, is een klein paradijs. We kregen we een rondleiding door de tuin, waar ons werd verteld welke planten wel en welke niet geplukt mochten worden. Met de schaar in de aanslag, genoten we van de rijkdom aan plantensoorten en oogstten we ons materiaal voor de beoogde schikking.
De ontstane schikkingen, zeer verschillend, waren een mooie natuurlijke weergave van de tuin.
Als afsluiting van het seizoen dronken we gezamenlijk een glas wijn en/of fris en genoten van de hapjes van Marga Wooning.
Een aantal leden bezocht nog de 12e eeuwse kerk van Midwolde, de fraaiste Adelskerk van Nederland met een prachtige graftombe gemakt door Rombout Verhulst.

© Copyright 2017