Afd. Het Noorden workshop in Kerstsfeer o.l.v. Lies Reinink en Fransina Ganzeveld

2021-12-11 WORKSHOP IN KERSTSFEER O.L.V. LIES REININK EN FRANSINA GANZEVELD

Het onderwerp van de workshop was een hangende schikking, in dit geval een Tapiserie, op de kakemono die alle leden van de afdeling gekregen hebben bij het vorig jubileum. Een tapisserie is een schikking op een stoffen achtergrond. Deze achtergrond kan van fabrieksmatig materiaal of van een eigen ontwerp zijn, maar altijd is er een stof of papier bij betrokken. De diepte in de schikking ontstaat vanuit het vaasje of vaasjes die op de voorkant van de tapisserie bevestigd zijn.

Daarnaast kregen we zilver/goud/wit tape om het buisje, waar onze schikking in moest komen, te bekleden. Op de achterkant van ons instructievel een uitgebreide uitleg hoe nu zo’n buisje of buisjes aan de tapisserie te bevestigen. Kortom er is weer heel wat afgeknutseld deze morgen. Lies en Fransina hadden weer mooi materiaal voor ons uitgezocht en daar het bijna kerst was dus rood, groen en wit. Cyclaampjes, fresia, asparagus groen en kitscherig zilver, besjes, gips etc. zie de foto’s voor een impressie.

© Copyright 2017